Motorul de rachetă, de proveniență rusească

Motorul de rachetă adus de valuri la mal pe plajă în zona Periboina Săcele este de proveniență rusească. Informația a fost confirmată de Forțele Navale Române, care au preluat dispozitivul.

Statul Major al Forțelor Navale subliniază că elementul descoperit nu conține materiale pirotehnice sau periculoase și că acesta reprezintă un tub al unui motor de start de la o rachetă antiaeriană sol-aer, lansată de un sistem de rachete antiaeriene de produse în Federația Rusă. Acest tip de element de muniție este specific forțelor implicate în războiului ruso-ucrainean, transmit reprezentații Statului Major al Forțelor Navale.

Cel mai probabil acesta a căzut în mare în timpul acțiunilor militare recente din zona de nord a Mării Negre. Autoritățile spun că se așteaptă ca în perioada următoare, curenții marini să mai aducă la mal și alte dispozitive similare și subliniază că acest lucru nu reprezintă un pericol.

Cu toate acestea, pirotehniștii recomandă tuturor celor care observă astfel de elemente de muniție ca, pentru siguranța lor, să nu se apropie de obiectele descoperite și să anunțe de urgență autoritățile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul Constanța – Universitatea Craiova, pe arena lui Hagi

O nouă partidă pentru „Marinarii“ Farul Constanța. După o victorie obținută în deplasare c…