miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Muniție neexplodată asanată de ISU Dobrogea

Muniție neexplodată asanată de ISU Dobrogea

de Ileana Gheorghiu

Un motor de rachetă de 400 de kilograme a fost recuperat de pirotehniștii de la ISU Dobrogea din Marea Neagră. Acesta a aparținut unui bombardier german din al Doilea Război Mondial.

A fost una dintre cele mai grele și riscante misiuni ale ISU Dobrogea, care face bilanțul operațiunilor de asanare a munițiilor neexplodate. În 2021, echipa pirotehnică a ISU Constanța a executat 22 de misiuni și două şedinţe de distrugere a muniţiei asanate. Printre cele mai dificile s-a numărat cea din Marea Neagră, dar și o misiune în Tulcea. În curtea unui localnic, din Baia, județul Tulcea, a fost descoperit un depozit de muniție din cel de-al Doilea Război Mondial.

Nu mai puțin de 255 de proiectile de calibrul 75 milimetri și două proiectile de calibrul 125 milimetri au fost scoase la suprafață. A fost cea mai mare cantitate de muniție descoperită vreodată, spun militarii constănțeni. Pirotehniștii îndeamnă toate persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate să nu le atingă și să apeleze numărul unic 112, primăria din localitate sau cel mai apropiat post de Poliţie.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult