Un motor de rachetă de 400 de kilograme a fost recuperat de pirotehniștii de la ISU Dobrogea din Marea Neagră. Acesta a aparținut unui bombardier german din al Doilea Război Mondial.

A fost una dintre cele mai grele și riscante misiuni ale ISU Dobrogea, care face bilanțul operațiunilor de asanare a munițiilor neexplodate. În 2021, echipa pirotehnică a ISU Constanța a executat 22 de misiuni și două şedinţe de distrugere a muniţiei asanate. Printre cele mai dificile s-a numărat cea din Marea Neagră, dar și o misiune în Tulcea. În curtea unui localnic, din Baia, județul Tulcea, a fost descoperit un depozit de muniție din cel de-al Doilea Război Mondial.

Nu mai puțin de 255 de proiectile de calibrul 75 milimetri și două proiectile de calibrul 125 milimetri au fost scoase la suprafață. A fost cea mai mare cantitate de muniție descoperită vreodată, spun militarii constănțeni. Pirotehniștii îndeamnă toate persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate să nu le atingă și să apeleze numărul unic 112, primăria din localitate sau cel mai apropiat post de Poliţie.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…