Muniție neexplodată asanată de ISU Dobrogea

Un motor de rachetă de 400 de kilograme a fost recuperat de pirotehniștii de la ISU Dobrogea din Marea Neagră. Acesta a aparținut unui bombardier german din al Doilea Război Mondial.

A fost una dintre cele mai grele și riscante misiuni ale ISU Dobrogea, care face bilanțul operațiunilor de asanare a munițiilor neexplodate. În 2021, echipa pirotehnică a ISU Constanța a executat 22 de misiuni și două şedinţe de distrugere a muniţiei asanate. Printre cele mai dificile s-a numărat cea din Marea Neagră, dar și o misiune în Tulcea. În curtea unui localnic, din Baia, județul Tulcea, a fost descoperit un depozit de muniție din cel de-al Doilea Război Mondial.

Nu mai puțin de 255 de proiectile de calibrul 75 milimetri și două proiectile de calibrul 125 milimetri au fost scoase la suprafață. A fost cea mai mare cantitate de muniție descoperită vreodată, spun militarii constănțeni. Pirotehniștii îndeamnă toate persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate să nu le atingă și să apeleze numărul unic 112, primăria din localitate sau cel mai apropiat post de Poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…