Muzeul de Artă Constanța prezent la cel mai mare eveniment dedicat artei

Muzeul de Artă din Constanța este prezent la cel mai mare eveniment dedicat artei din România cu două opere de artă valoroase. 

Art Safari găzduiește în inima Capitalei, cea mai mare expoziție organizată vreodată în țară, dedicată pictorului român Ștefan Popescu (1872-1948). Nu așa de cunoscut de compatrioții săi, pentru că a trăit mult timp în Franța, Ștefan Popescu a fost unul dintre cei mai activi și implicați pictori ai secolului XX. 

Colecționari privați, dar și cele mai semnificative muzee din țară au împrumutat lucrări de artă din colecțiile lor, pentru a putea fi admirate de un public larg.

Muzeul de Artă Constanța a împrumutat Pavilionului Art Safari două lucrări, printre care și un peisaj marin. Lucrarea „Peisaj marin” a fost pictată de Ștefan Popescu în timpul călătoriilor sale în Bretania, locul în care artistul a realizat cele mai frumoase marine, poate chiar din arta românească.

Simpozionul adună artiști de pe 3 continente, 7 țări, respectiv Coreea de Sud, Egipt, Germania, Italia, Japonia, Liban/Irak si Romania. Pavilionul de artă poate fi vizitat de joi până duminică, de la 12:00 la 21:00. În fiecare seară de vineri și sâmbătă, între 22:00 și 1:00, au loc Night Tours – vizite ghidate nocturne în expoziții, alături de muzică live și prosecco. Tot la Art Safari poate fi văzută și cea mai valoroasă expoziție de artă de pe teritoriul țării noastre, adusă de la faimosul muzeu din Londra – Victoria and Albert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…