Home Actualitate Nandu și porcușori de Guineea, la Microrezervația din Constanța
Actualitate - News - vineri 14 mai 2021

Nandu și porcușori de Guineea, la Microrezervația din Constanța

Microrezervație

Microrezervația din Constanța a devenit casă pentru 3 exemplare de păsări Nandu sosite tocmai din America de Sud. Asemănătoare struților, păsările s-au adaptat rapid cu noua casă și și-au făcut rapid și prieteni: câțiva pui de cobai, cunoscuți ca porcușori de guineea pe care doritorii îi pot lua și acasă, dacă plătesc o sumă modică.


Folosit până în secolul XX ca animal pentru examene sau teste de laborator, cobaiul este cunoscut la noi ca porcușorul de guineea și este preferat de multe familii cu copii ca animal de companie. Sute de exemplare, de la pui de numai o zi, până la adulți de aproximativ 4-5 ani, pot fi admirate și chiar cumpărate pentru numai 25 de lei și de la Microrezervația din Constanța.


Tot Complexul este casă și pentru 3 exemplare de păsări Nandu, surorile mai mici ale struțului african și australian. Interesant la aceste păsări este faptul că mănâncă absolut orice, dar și că, cel care clocește este masculul, datorită faptului că este mai puternic decât femela și poate apăra mai bine ouăle și puii.

Cei care vor să viziteze Microrezervația din Constanța o pot face de luni până duminică între orele 09.30 – 17.00. Copiii sub 7 ani au intrarea liberă, iar elevii și studenții vor plăti câte 2 lei. Un bilet pentru adulți costă 8 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Coşul de fum, înalt de 150 de metri, demolat prin implozie

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcţia centralei de cogenerare de pe pla…