Microrezervație

Microrezervația din Constanța a devenit casă pentru 3 exemplare de păsări Nandu sosite tocmai din America de Sud. Asemănătoare struților, păsările s-au adaptat rapid cu noua casă și și-au făcut rapid și prieteni: câțiva pui de cobai, cunoscuți ca porcușori de guineea pe care doritorii îi pot lua și acasă, dacă plătesc o sumă modică.


Folosit până în secolul XX ca animal pentru examene sau teste de laborator, cobaiul este cunoscut la noi ca porcușorul de guineea și este preferat de multe familii cu copii ca animal de companie. Sute de exemplare, de la pui de numai o zi, până la adulți de aproximativ 4-5 ani, pot fi admirate și chiar cumpărate pentru numai 25 de lei și de la Microrezervația din Constanța.


Tot Complexul este casă și pentru 3 exemplare de păsări Nandu, surorile mai mici ale struțului african și australian. Interesant la aceste păsări este faptul că mănâncă absolut orice, dar și că, cel care clocește este masculul, datorită faptului că este mai puternic decât femela și poate apăra mai bine ouăle și puii.

Cei care vor să viziteze Microrezervația din Constanța o pot face de luni până duminică între orele 09.30 – 17.00. Copiii sub 7 ani au intrarea liberă, iar elevii și studenții vor plăti câte 2 lei. Un bilet pentru adulți costă 8 lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Gimnastică aerobică: România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de la Pesaro

Sportivii români au cucerit, duminică, patru medalii, una de aur, una de argint şi două de…