Navă cu 12 navigatori sirieni la bord, abandonată în Portul Constanţa
HomeActualitateNavă cu 12 navigatori sirieni la bord, abandonată în Portul Constanţa
Actualitate - marți 8 decembrie 2020

Navă cu 12 navigatori sirieni la bord, abandonată în Portul Constanţa

Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis că o navă cu 12 navigatori sirieni la bord a fost abandonată în Portul Constanţa, marinarii sunt neplătiţi de peste un an, proviziile sunt pe sfârşite, iar combustibilul terminat, relatează News.ro.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, nava Ali Bey, sub pavilion Panama, este abandonată cu 12 navigatori sirieni la bord în Portul Constanţa.

Nava nu are combustibil, mâncarea este pe sfârşite, salariile sunt restante de peste un an, iar un marinar are de primit salarii din ultimii doi ani.

Federaţia Internaţională a Transportatorilor (ITF) România şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa au găsit o soluţie temporară pentru alimentarea cu energie de la cheu, a mai transmis sursa citată.

Autoritatea de Pavilion şi clubul de asigurare nu au intervenit încă, deşi au fost notificate de inspectorul ITF România încă din data de 2 decembrie.

Adrian Mihălcioiu:

Eu personal am informat şi administraţia din Panama şi clubul de asigurare despre situaţia de aici şi le-am cerut să îşi îndeplinească obligaţiile din Convenţia MLC 2006, în conformitate cu Certificatele semnate pentru această navă. Este o situaţie inacceptabilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

CIA: demisie la vârf

CIA a anunţat, pe contul de Twitter, demisia directoarei, care a transmis că „a fost…