marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Nava-școală „Mircea” înapoi acasă

Nava-școală „Mircea” înapoi acasă

de Redacția Dotto
Nava scoala Mircea

Nava-școală „Mircea” acostează sâmbătă, 30 iulie, la ora 11.00, în Portul Militar Constanța, după ce a executat un marș de instrucție cu o durată de 54 de zile.

92 de studenți militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” au efectuat stagiul de practică la bordul velierului. La bord s-au alăturat opt studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Marea Britanie, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Nava-școală „Mircea” a părăsit portul Tomis pe data de 6 iunie, iar în porturile Genova și Valencia, nava militară românească a participat alături de alte veliere la Regata „Iacobus Maris”. Pentru cadeții aflați la bordul navei-școală „Mircea”, marșul de instrucție a fost prima activitate în cadrul căreia s-au familiarizat cu viața pe mare și cu munca în echipă. Studenții și-au dezvoltat deprinderile marinărești, prin executarea unor lucrări cu grad ridicat de risc și a serviciilor de gardă și cart pe navă, precum și prin exploatarea instalațiilor și echipamentelor de la bordul navei.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult