Negocierile dreptei în impas
HomePoliticăNegocierile dreptei în impas
Politică - sâmbătă 12 decembrie 2020

Negocierile dreptei în impas

La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției, se arată într-un comunicat comun semnat de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, după prima rundă de negocieri pentru formarea guvernului.

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR nu pomenenesc niciun cuvânt despre blocajul intervenit în negocierile pentru funcțiile de premier și șefi ai Camerei Deputaților și Senatului și anunță că discuțiile se vor relua duminică.

După 5 ore de negocieri, discuţiile au fost suspendate. PNL nu cedează nicio funcţie iar USR-PLUS şi UDMR fac front comun. La final, părţile au trimis un comunicat:

  • Echipele de negociere ale PNL, USR-PLUS și UDMR au avut astăzi prima rundă de discuții pentru constituirea noii majorități parlamentare. A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare. La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției.
  • În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole. Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității.
  • Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România. Formațiunile politice vor relua mâine discuțiile, iar informații referitoare la derularea acestora vor fi transmise și în zilele următoare prin comunicate oficiale și comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Stelian Ion, întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor; problemele întâmpinate de angajaţii autorităţii judecătoreşti şi sistemul penitenciar – pe agendă

Problemele pe care le întâmpină angajaţii din autoritatea judecătorească şi din sistemul p…