Negocierile PNL, USR-PLUS şi UDMR întrerupte după nici două ore de discuţii. Eşec total!
HomeBreaking newsNegocierile PNL, USR-PLUS şi UDMR întrerupte după nici două ore de discuţii. Eşec total!
Breaking news - Politică - duminică 13 decembrie 2020

Negocierile PNL, USR-PLUS şi UDMR întrerupte după nici două ore de discuţii. Eşec total!

Duminică s-au reluat negocierile liderilor PNL, USR-PLUS şi UDMR în vederea formării guvernului. Discuţiile s-au purtat pe trei paliere: împărţirea funcţiilor politice, programul de guvernare şi funcţionarea majorităţii parlamentare. După două ore de discuţii nu s-a ajuns la nicio înţelegere iar părţile au părăsit masa negocierilor. Motivul: şefia Camerei Deputaţilor.

Negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR pentru formarea noului guvern se blocaseră din prima zi. Motivul: şefia Camerei Deputaţilor, râvnită atât de Ludovic Orban (PNL), cât şi de Dan Barna (USR). De ce e o miză atât de importantă?

O singură clauză a fost agreeată de către părţi, respectiv propunerea UDMR care a cerut o prevedere anti-traseim. Aceasta ar însemna ca partidele componente ale Coaliției să nu primească sau racoleze membri de la partenerii politici, dar nici de la alte formațiuni.

La final, părţile au convenit să meargă la Cotroceni luni, 14 decembrie, cu propria versiune de prim-ministru, urmând a se reîntâlni pentru negocieri după ce preşedintele Iohannis nominalizează politicianul responsabil cu formarea guvernului. Propunerea alianţei USR PLUS este Dacian Cioloş iar cea a PNL este Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Comercianții din piețe îngheață de frig în așteptarea clienților

Comercianții din piețele agro-alimentare îngheață de frig cu orele pentru a-și vinde marfa…