Nerespectarea legislației din domeniul protecției mediului sancționată de polițiștii locali 

Săptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. 

Oamenii legii au verificat modul în care persoanele fizice sau juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de ridicare a deșeurilor ori dacă terenurile proprietate privată sunt îngrijite corespunzător. 

În urma verificărilor s-au aplicat 289 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 178.950 lei. 

Printre abaterile constatate menționăm: aruncarea gunoiului menajer la coșuleț stradal, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, scoaterea gunoului menajer în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), nerespectarea graficelor de ridicare a deseurilor menajere, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel. 

De asemenea, s-au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate. 

Vă rugăm să gestionați în mod corespunzator deșeurile și să nu mai aruncați în coșulețele stradale sau pe lângă acestea pungile cu gunoi menajer! În fiecare cartier există platforme de colectare a deșeurilor. Tot ce aveți de făcut este să mergeți câțiva pași în plus până la acestea. 

Facem apel la dumneavoastră să ne semnalati în continuare orice fapte ce țin de protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro

Numai împreună putem beneficia de un mediu curat și sănătos în municipiul Constanța! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…