duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Neversea 2024: A doua zi de festival, fără evenimente negative

Neversea 2024: A doua zi de festival, fără evenimente negative

de Redacția Dotto

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță. Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora aproximativ 1.725 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Constanța au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase și materiale preventive unui număr de 1.450 de persoane.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări au controlat 8 agenții comerciale care își desfășoară activitatea în incinta festivalului, ocazie cu care au fost verificați 32 de cetățeni străini, fără a fi constatate încălcări în ceea ce privește respectarea legistației pe linie de străini.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, jandarmii, poliţiştii și pompierii constănțeni au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale (25 amenzi în valoare totală de 12.590 lei și 12 avertismente), din care menționăm: 

-27 sancțiuni la regimul rutier, (12 avertismente și 15 amenzi în valoare de 8.590 lei);

-1 sancțiune pentru nerespectarea asigurării obligatorie de răspundere auto (1 amendă în valoare de 1.000 lei);

-9 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 3.000 lei;

-233 de persoane au fost verificate în aplicația e-DAC, rezultatul fiind fără mențiuni operative;

-21 de persoane au fost testate cu drag- testul- rezultatul fiind negativ;

-50 de persoane au fost testate cu etilotestul – rezultatul fiind negativ

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival două persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a evenimentului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din apropiere.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu municipiul Constanța.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Constanța și Serviciului de Ambulanță Constanța au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

-21 traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.);  

-alte 79 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).

O persoană a necesitat investigații suplimentare și a fost transportată la spital.

Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult