duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate NEVERSEA 2024: A treia zi de festival, fără incidente

NEVERSEA 2024: A treia zi de festival, fără incidente

de Redacția Dotto

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță. Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora 1.838 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Constanța și Aparatul Central au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase și materiale preventive unui număr de 1.300 de persoane.

Inspectoratul General pentru Imigrări a desfășurat activități de control la 9 agenții comerciale care își desfășurau activitatea în incinta festivalului, ocazie cu care au fost verificați 43 cetățeni străini, fără a fi constatate încălcări în ceea ce privește respectarea legislației pe linie de străini.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, jandarmii, poliţiştii și pompierii constănțeni au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale (29 amenzi în valoare totală de 54.905 lei și 46 avertismente): 

-38 sancțiuni la regimul rutier, (28 avertismente și 10 amenzi în valoare de 6.105 lei);

-20 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (13 avertismente și 7 amenzi în valoare de 26.000 lei);

-13 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice ( 5 avertismente și 8 amenzi în valoare de 2.800 lei);

-2 sancțiuni contravenționale la H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2006 privind înființarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri, constând în 2 amenzi în valoare de 10.000 lei;

-1 sancțiune contravențională pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la regimul transporturilor navale, constând în o amendă în valoare de 5.000 lei

320 de persoane au fost verificate în aplicația e-DAC, rezultatul fiind fără mențiuni operative;

-28 de persoane au fost testate cu aparatul Drugtest rezultatul fiind negativ;

-57 persoane au fost testate cu etilotestul – 2 fiind pozitive.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, a fost oprită din a participa la festival o persoană, identificată având asupra ei substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a evenimentului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din apropiere.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu municipiul Constanța.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Constanța și Serviciului de Ambulanță Constanța au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

-15 traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.);  

-alte 91 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).

Două persoane au necesitat investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult