sânge

Este nevoie urgentă de sânge. Apelul vine de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța. Medicii spun că dacă numărul donatorilor nu va crește imediat, aprovizionarea cu sânge a spitelor va deveni critică.

Numărul donatorilor s-a înjumătățit în ultima perioadă, spune directorul Centrului de Transfuzii din Constanța, care le cere tuturor să vină să doneze sânge. Luni la Centru erau doar doi donatori, iar în sala de așteptare, nimeni.

Pentru ca spitalele care au nevoie de sânge să nu se confrunte cu o criză este nevoie de cel puțin 50 de donatori pe zi. Chiar dacă până acum aprovizionarea spitalelor s-a făcut fără sincope, situația s-ar putea înrăutăți, dacă numărul celor care donează nu va crește.

Pentru a evita o criză de sânge, medicii de la Centrul de Transfuzii au decis să organizeze caravane în județul Constanța și speră să convingă oamenii să vină la donare. Astăzi o echipă se va deplasa la Limanu pentru o acțiune de colectă mobilă. Donarea regulată de sânge, spun medicii, duce la împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…