vineri, 19 aprilie, 2024
Home DOTTO News Nicio localitate fără apă

Nicio localitate fără apă

de Redacția Dotto
apă

Nicio casă din județul Constanța fără apă.

Este asigurarea dată de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și directorul general al RAJA, Aurel Presură. Cei doi au vorbit astăzi despre un proiect de investiții în premieră care vizează 115 localități, dar și despre tarifele la apă pentru anul viitor.

Numai pentru rețeaua de apă și canalizare din Medgidia Consiliul Județean și RAJA au anunțat semnarea unui contract de 48,3 milioane de lei, care presupune modernizarea a 10.000 de metri din rețeaua de distribuție, inclusiv 200 de metri de conductă, ce supratraversează Canalul Dunăre-Marea Neagră și a peste 1.900 de metri din instalația de aducțiune.

Același contract prevede și lucrări de extindere a rețelei de canalizare și modernizarea conductelor de refulare. Autoritățile județene promit că acesta este un pas important către alte investiții fără precedent în valoare de 430 de milioane de euro care vor avea loc în 115 localități.

RAJA a anunțat însă și o creștere cu trei lei a prețului la apă începând de anul viitor. Directorul companiei spune că taficul va fi majorat cu 3 trei lei.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, sprijinit financiar de Comisia Europenă, RAJA face în prezent investiții în sașe județe din țară. Până în prezent, dintr-un total de 56, au fost atribuite 51 de contract cu o valoare totală de 1.918.007.101,55 lei cu TVA.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult