apă

Nicio casă din județul Constanța fără apă.

Este asigurarea dată de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și directorul general al RAJA, Aurel Presură. Cei doi au vorbit astăzi despre un proiect de investiții în premieră care vizează 115 localități, dar și despre tarifele la apă pentru anul viitor.

Numai pentru rețeaua de apă și canalizare din Medgidia Consiliul Județean și RAJA au anunțat semnarea unui contract de 48,3 milioane de lei, care presupune modernizarea a 10.000 de metri din rețeaua de distribuție, inclusiv 200 de metri de conductă, ce supratraversează Canalul Dunăre-Marea Neagră și a peste 1.900 de metri din instalația de aducțiune.

Același contract prevede și lucrări de extindere a rețelei de canalizare și modernizarea conductelor de refulare. Autoritățile județene promit că acesta este un pas important către alte investiții fără precedent în valoare de 430 de milioane de euro care vor avea loc în 115 localități.

RAJA a anunțat însă și o creștere cu trei lei a prețului la apă începând de anul viitor. Directorul companiei spune că taficul va fi majorat cu 3 trei lei.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, sprijinit financiar de Comisia Europenă, RAJA face în prezent investiții în sașe județe din țară. Până în prezent, dintr-un total de 56, au fost atribuite 51 de contract cu o valoare totală de 1.918.007.101,55 lei cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…