Nicio masă fără pâine

Pâinea este alimentul nelipsit de pe masa românilor. Un studiu recent ne arată că peste jumătate dintre românii din mediul rural consumă pâine zilnic. Iar acest obicei nu le este străin nici constănțenilor care spun că pâinea nu lipsește de la masă, preferata fiind cea feliată.

În timp ce oamenii de la sat preferă pâinea albă, cei de la oraș cumpără cel mai des pâine din făină neagră, integrală sau pâine cu semințe. Franzela și pâine feliată ambalată sunt printre cele mai apreciate atât în mediul rural, cât și în cel urban, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research. Acestea sunt și produsele de panificație pentru care majoritatea celor chestionați, 85%, spun că au resimțit creșterea prețurilor, anul acesta.

Cele mai puțin apreciate produse de panificație în rândul românilor sunt ciabatta și foccacia. Acestea sunt consumate de mai puțin de 40% dintre cei care au răspuns la studiul de piață

Când vine vorba despre prepararea produselor de panificație, majoritatea românilor de la oraș spun că preferă să cumpere, nu să pregătească în casă. Principalele motive pentru care românii prepară un drum la magazin sunt timpul și confortul. 57% dintre cei întrebați spun că pregătirea pâinii în casă durează prea mult, iar 34% că este prea complicat. Altfel stau lucrurile în mediul rural, unde aproape 40% dintre românii spun că frământă și coc pâinea în bucătăriile de acasă. România este cel mai mare consumator de pâine din Uniunea Europeană. Consumul mediu/cap de locuitor fiind de peste 90 de kilograme de pâine pe an, în ultimii 5 ani. Fabricarea pâinii a fost cea mai mare piață din industria alimentară din 2020, conform INS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…