vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Noapte albă și nervi întinși la maximum

Noapte albă și nervi întinși la maximum

de Redacția Dotto

Predarea sacilor cu buletinele de vot rămâne în continuare o misiune dificilă pentru preşedinţii din secţiile de votare. La Constanta, președinții secțiilor de votare au stat cu sacii in strada, in soare si caldura cateva ore bune. După ce s-au numărat buletinele, președinții fiecărei secții de votare au mers și au predat, în toiul nopții, sacii cu voturi la primării. Dimineață le-au preluat și au mers la Constanta sa le predea Biroului Electoral Județean.

Pentru preşedinţii secţiilor de votare noaptea de duminică spre luni a fost una albă. Numărarea şi centralizarea voturilor în secţii, plus drumul până la prefectura, s-a făcut în timpi diferiţi. După miezul nopţii s-a facut coada la prefectura când preşedinţii secţiilor de votare au început să vină în număr mare din tot judeţul.

„De unde sunteti ? Din comuna Lumina. De cand stati aici ? De azi noapte”

„De la ce sectie veniti ? De la 114. Asta-i in oras ? Da. Și de la ce ora stati, doamna ? De azi dimineata. De 30 de ore sunt nedormita. Cat ? De de 30 de ore !”

„Cat ati stat la rand ? Vreo 2 ore jumate. De unde ati venit ? Poarta 6. De cand e randul asta ? Nu stiu. la 7 era”

Spiritele s-au încins și mai mulți reprezentanți ai birourilor electorale din secțiile de votare din județul Constanța au început să vocifereze, nervii fiind întinși la maximum, din cauza așteptării în soarele arzator.

„Mi s-a comunicat ca până diseara aici o sa stam. Glumiti… Nu, asa mi s-a zis in treacat de un domn : ” Ă-hă-hăăăă, până diseara aici o sa stati !” Sper ca nu, sper c-a glumit. De unde veniti ? Din Constanta sunt, de la o sectie de votare din Constanta. Au fost multe buletine de vot de numarat si din cauza asta s-a-ntarziat foarte mult. Trebuiesc verificate, trebuiesc identificate corect, numarate si tot asa”

Prefectura a amplsat cateva corturi pe platoul din fata cladirii unde se pot centraliza voturile aduse din teritoriu, dar si asa lucrurile au mers dificil. Dupa predare-primire si intocmirea proceselor verbale, sacii cu buletinele de vot sunt incarcate intr-un camion parcat in fata primariei.

„Noi suntem angajati ca sa caram voturile. Atat. Si plecati cand se umple camionul ? Cand se umple camionul, absolut. La ce ora ati venit cu camionul gol ? Aseara la 9. Si de-atunci, doar un picut s-a umplut… Daca asa se misca lucrurile in Romania ?!…”

Membrii secțiilor de votare câștigă între 240 și 330 de lei pentru fiecare zi lucrată. Cei mai mulți bani ajung la președinții de secții, care sunt responsabili cu numărarea voturilor. În municipiul Constanța au votat ieri 108.567 de alegători, prezența fiind de 43,15%, iar în județ 303.354 de oameni, prezența fiind de 49,32%. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult