vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Constanța

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Constanța

de Redacția Dotto

Noaptea Cercetătorilor Europeni celebrată la Universitatea Maritimă din Constanța. Universitatea își deschide porțile, pentru a răspunde curiozităților elevilor constănțeni privind domeniul maritim, dar și al simulatoarelor și instrumentelor folosite în navigație.

La sărbătorirea evenimentului de tradiție al Comisiei Europene vor participa universități reprezentative din țară și vor fi organizate ateliere de lucru cu elevii în fața universității. Noaptea Cercetătorilor Europeni se va desfășura vineri, 30 septembrie, între orele 17:00 – 20:00, la Universitatea Maritimă din Constanța.

„Impactul pe care știința și cercetătorii l-au avut în istoria umanității este un fapt cunoscut. Evenimentul subliniază rolul cheie pe care îl deține un cercetător și cât de interesantă, provocatoare, dar și dificilă poate fi munca de cercetare. Domeniul maritim este sufletul orașului Constanța, sărbătorind și Ziua Mondială Maritimă în aceste zile, iar accesul elevilor la simulatoarele de ultimă generație nu poate decât să îi apropie de această meserie de viitor” a declarat coordonatoarea echipei Noaptea Cercetătorilor UMC, Conf. Univ. dr. Corina Varsami.

Activitățile se vor desfășura la Universitatea Maritimă din Constanța (Str. Mircea cel Bătrân, Nr. 104) între orele 17:00 – 20:00, programul regăsindu-se pe https://cmu-edu.eu/nceu2022/. Totodată, online, pe https://noapteacercetatorilor.educatiepentrustiinta.ro/ și https://noapteacercetatorilor.ro/, puteți accesa atelierele partenerilor noștri din toată țara.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult