Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Constanța

Noaptea Cercetătorilor Europeni celebrată la Universitatea Maritimă din Constanța. Universitatea își deschide porțile, pentru a răspunde curiozităților elevilor constănțeni privind domeniul maritim, dar și al simulatoarelor și instrumentelor folosite în navigație.

La sărbătorirea evenimentului de tradiție al Comisiei Europene vor participa universități reprezentative din țară și vor fi organizate ateliere de lucru cu elevii în fața universității. Noaptea Cercetătorilor Europeni se va desfășura vineri, 30 septembrie, între orele 17:00 – 20:00, la Universitatea Maritimă din Constanța.

„Impactul pe care știința și cercetătorii l-au avut în istoria umanității este un fapt cunoscut. Evenimentul subliniază rolul cheie pe care îl deține un cercetător și cât de interesantă, provocatoare, dar și dificilă poate fi munca de cercetare. Domeniul maritim este sufletul orașului Constanța, sărbătorind și Ziua Mondială Maritimă în aceste zile, iar accesul elevilor la simulatoarele de ultimă generație nu poate decât să îi apropie de această meserie de viitor” a declarat coordonatoarea echipei Noaptea Cercetătorilor UMC, Conf. Univ. dr. Corina Varsami.

Activitățile se vor desfășura la Universitatea Maritimă din Constanța (Str. Mircea cel Bătrân, Nr. 104) între orele 17:00 – 20:00, programul regăsindu-se pe https://cmu-edu.eu/nceu2022/. Totodată, online, pe https://noapteacercetatorilor.educatiepentrustiinta.ro/ și https://noapteacercetatorilor.ro/, puteți accesa atelierele partenerilor noștri din toată țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…