duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News Noi cazuri de rujeolă în județul Constanța

Noi cazuri de rujeolă în județul Constanța

de Redacția Dotto

76 de cazuri de rujeolă și cinci focare de îmbolnăvire, în prima săptămână din iulie, în județul Constanța. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, toate focarele aflate în prezent sub supraveghere sunt în mediul rural. 

Numărul cazurilor este în creștere față de raportarea precedentă. La nivel național s-au înregistrat peste 500 de cazuri de rujeolă și două noi decese. Este vorba despre un băiețel de 7 luni, din Alba, neeligibil la vaccinarea împotriva rujeolei, și o femeie, de 53 de ani, din județul Ialomița, cu antecedente vaccinale necunoscute. Rujeola este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult