Noi reguli de stat la plajă

Noi reguli de stat la plajă. Distanțarea este cuvântul care face regulile vara aceasta pe litoral. Sezonul estival care a debutat oficial ieri vine și cu o serie de reglementări impuse de pandemie. Accesul turiștilor pe plajele de la malul Mării Negre va fi restricționat în funcție de capacitatea acestora, la intrarea pe nisip vor exista bariere de acces, șezlongurile vor și așezate la cel puțin doi metri distanță unele față de celelalte, iar angajații care intră în contact cu turiștii sunt sfătuiți să poarte mască și în aer liber.


Cea mai importantă regulă a fost trasată în jurul poziționării pe nisip a șezlongurilor, care trebuie să așezate la o distanță de cel puțin doi metri unele față de celelalte. Cât despre accesul pe nisip, acesta se va face în funcție de capacitatea plajelor, astfel încât să se evite aglomerația. În momentul în care plaja va fi ocupată la capacitate maximă, accesul în zonă va fi interzis. Regulile sunt deja prevăzute într-un ordin comun semnat de miniștrii Sănătății, Economiei și Mediului, iar de respectarea lor trebuie să se îngrijească administratorii plajelor. În cazul plajelor neconcesionate, răspunderea revine administrației publice locale.

Operatorii plajelor spun că vor acorda o atenție deosebită șezlongurilor pe care le închiriează turiștilor, care vor fi dezinfectate după fiecare utilizare. Și tot vara aceasta, vor fi instalate și bariere pentru accesul turiștilor pe nisip, dar și culoare separate pentru intrarea și ieșirea de pe plajă.

Dacă operatorii de plajă încalcă regulile, aceștia sunt pasibili inclusiv de dosar penal pentru pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Nu se știe încă ce se va întâmpla pe suprafețe de plajă nou lărgite, pe care operatorii nu le vor putea lua în primire abia după 1 iulie. Rămâne de văzut dacă aceștia vor avea timp suficient la dispoziție pentru a-și amenaja plajele conform noilor reglementări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Șoferi inconștienți pe șosele

Un șofer a zburat peste sensul giratoriu, iar un altul a întors și a mers pe contrasens. S…