Confruntați cu un sezon estival mai slab decât în anii trecuți, hotelierii de la malul mării au lansat oferte speciale cu nopți gratuite de cazare sau reduceri last minute în speranța că își vor umple camerele rămase goale.

Pe litoral gradul de ocupare este de sub 90%, iar scăderea numărului de turiști se resimte în toate stațiunile. Așa că hotelierii s-au văzut nevoiți să își regândească strategia de atragere a clienților.

În unele situații sunt și prețuri mai mici decât anul trecut, dar în general sunt prețuri mai mici față de cele cu care porniseră hotelierii pentru vârful de sezon, cele pe care le anunțaseră. Sunt scăderi punctuale în special pe hotelurile care s-au poziționat cu un preț mai mare la început. Și-au dat seama că  nu pot vinde la acel preț în contextul actual și atunci sunt nevoiți să facă reduceri”, explică Ionuț Nedea, directorul unei agenții de turism.

„Urmare a ofertelor pe care le-am lansat gradul de ocupare va ajunge la nivelul anului trecut cel puțin pentru luna august. În acest moment reducerea este de la 600 de lei la 341 de lei, prețul pentru o cameră standard. O reducere importantă”, spune Iulian Tenie proprietar de hotel.

Pentru o familie cu trei copii din Târgu Mureș, reducerea la cazare a fost de câteva mii de lei, de la 9.000 ;a 6.000 de lei, chiar dacă rezervarea a fost făcută pe ultima sută de metri. În speranța că își vor umple camerele rămase încă goale în vârf de sezon estival, hotelierii au redus și sejurul minim.

„Am redus foarte mult pe discount la pachete, sejurul minim s-a redus de la 5 nopți la 3 nopți și atunci am venit cu reducere pe tot pachetul de la 20 la 30%. Sunt gratuități pentur toți copiide până în 14 ani achiziționezi mic dejun și primești all inclusive„, spune Roxana Taiss administrator de hotel.

„-Cât ați plătit? 3.800 de lei pentru 4 nopți, cu all inclusive, 2 adulți și un copilaș. În comparație cu alți ani au crescut prețurile de la an la an, dar nu și condițiile. Nu vorbim doar de cazare, ci si de condițiile de pe plajă, care sunt destul de joase față de alte țări„, spune un turist.

În acest moment, la agențiile de turism, o cameră dublă la un hotel din Mamaia pornește de  la 340 de lei la 3 stele fără mic dejun, 318 în Eforie Nord, 208 lei la Neptun, 460 de lei la Venus și 405 în Saturn, în timp ce la 4 stele, la Mamaia, fără mic dejun o cameră dublă costă pe noapte 525 de lei, în Costinești, 404 lei, în Neptun 695 de lei pe noapte cu mic dejun, până la 1071 de lei pe noapte, ultra all-inclusive tot la 4 stele la Venus.

Prețurile vor intra la apă după data de 15 august urmând să ajungă la nivelul minim în septembrie, când începe programul Litoralul pentru toți. Un sejur de 7 nopți va ajunge să coste în acea perioadă cam cât o cameră pe noapte în plin sezon.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…