Președintele Federației Române de Automobilism și-a mai împlinit un vis: a plecat într-o expediție de șapte zile în Tanzania. Punctul final, atingerea celui mai înalt vârf muntos din Africa.
Pentru expediția din Tanzania, Norris s-a antrenat atât fizic, cât mai ales psihic.
„Munții înalți sunt altfel decât orice alt tip de expediție pe care o poate încerca cineva, în primul rând din cauza lipsei oxigenului. Este cumva ca și cum ai fi pe altă planetă, corpul, creierul sesizează lipsa de oxigen și o interpretează în diferite moduril” – Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.
Expediția tanzaniană a durat 7 zile din momentul în care Norris a intrat în Parcul Național.
„Cu cât ești mai sus și te apropii mai mult de vârf condițiile sunt mai grele și tot mai multe gânduri vin și îți spun „dar ce caut eu aici, dar de ce trebuia să fac asta, de ce trebuia să fie așa de complicat și greu’ – Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.
La vamă i-au fost confiscate pietrele pe care le luase de pe munte. Pe lângă lipsa oxigenului, Norris s-a confruntat și cu diferențele extreme de temperatură!
„În această perioadă în zona Kilimanjaro, la bază, în Mojhi, de unde am plecat, erau undeva la 30-35 de grade, iar în noaptea în care am atacat vârful termometrele arătau undeva -7 – 12 grade” – Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.
Norris recunoaște că nu a fost deloc ușor să ajungă pe Kilimanjaro!
„Șapte ore am tot urcat pe o stâncă. Pur și simplu acel drum nu se mai termina, nu a fost simplu” – Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.
Președintele de la FRAS a vrut să își surprindă prietenii cu niște cadouri inedite din aventura africană.
„Am vrut să le aduc pietre vulcanice direct de pe munte. La vamă le-am părut suspect celor care au verificat bagajele noastre. Mi-au desfăcut valiza mi le-au confiscat” – Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.