Noul Regulament al parcărilor din Constanța, elaborat. Cât vom plăti pe oră?

Regulamentul parcărilor publice din municipiul Constanţa propus de Primăria Constanţa a fost revizuit în urma consultărilor publice, fiind publicat astăzi pe site-ul instituţiei. Regulamentul urmează să fie supus la vot în şedinţa Consiliului Local Municipal Constanța din 23 aprilie.

Tarifele propuse

În zona 0 – parcările adiacente spaţiilor publice din zona centrală a oraşului – tariful pentru parcare va fi de 4 lei pe oră, cu TVA inclus, cu primele 30 de minute gratuite. Plata se va face prin parcometru, SMS, aplicaţie mobile de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă. Tariful va fi aplicat non-stop. Abonamentele nominale pentru instituţiile publice vor costa 199 lei pe lună, iar pentru persoanele juridice sau fizice care pot dovedi că desfăşoară activitate comercială profesională în zona 0, vor costa 499 lei pe lună, cu TVA inclus. Plata abonamentului nu include rezervarea unui loc de parcare.

Noul Regulament al parcărilor din Constanța, elaborat. Cât vom plăti pe oră?

În zona 1 – parcările adiacente spaţiilor publice din diverse zone de interes public, comercial şi turistic – tariful va fi de 3 lei pe oră, cu primele 30 de minute gratuite, iar abonamentele vor fi de 199 lei pe lună, respectiv 499 lei pe lună.

Noul Regulament al parcărilor din Constanța, elaborat. Cât vom plăti pe oră?

În zona 2 – parcările situate pe trama stradală de pe teritoriul administrativ al municipiului Constanţa – tariful va fi de 1 leu pe oră, cu primele 30 de minute gratuite. În zona 2 vor fi disponibile și 5 tipuri de abonamente. Abonamentul de 1 zi, care va costa 20 lei, TVA inclus, abonamentul de 7 zile, care va costa 100 lei TVA inclus și abonamentul de 30 de zile, care va costa 150 lei, TVA inclus. Abonamentele pentru una, șapte și 30 de zile nu includ rezervarea locului de parcare. Constănțenii vor putea achiziţiona și un abonament anual (fără loc de parcare rezervat), pentru care vor plăti 199 lei, iar riveranii, un abonament anual, cu loc de parcare rezervat, la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidenţiale pentru persoanele fizice sau juridice autorizate.

Noul Regulament al parcărilor din Constanța, elaborat. Cât vom plăti pe oră?

În zona 3, care cuprinde parcările de reşedinţă şi riverane, taxa va fi cea prevăzută de Hotărârea anuală care aprobă impozitelor şi taxelor locale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Liga I: Farul Constanţa – Mioveni 2-1

Farul s-a impus cu 2-1 ! Golul victoriei a fost reușit de Andrei Ciobanu, în min.90+2, iar…