prețul

La Constanța, nu crește prețul gigacaloriei. Proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifului local al energiei termice furnizată de Termoficare Constanța SRL a fost respins de consilierii locali, la finalul unor discuții tensionate între primarul Vergil Chițac și reprezentanții USR și PSD din Consiliu. În timp ce aceștia din urmă califică drept nejustificată creșterea prețului, edilul orașului subliniază că fără această majorare, CET-ul va intra în faliment.

Cu 11 voturi pentru, 8 împotrivă și 7 abțineri, proiectul care prevedea stabilirea prețului gigacaloriei la Constanța la 1.043 lei a fost respins de consilierii locali, care nu au fost de acord cu parteneriatul propus de Vergil Chițac între consumatorii finali și administrația locală pentru plata datoriilor CET și RADET.

Replica partenerilor de coaliție nu a întârziat să apară. USR a spus clar că nu va fi de acord cu înțelege necesitatea majorării tarifului la energia termică și s-a abținut de la votul final pe proiect.

În tirul de explicații oferit consilierilor locali, primarul Vergil Chițac a subliniat și că CET Constanța este în pragul falimentului din cauza unor datorii de 87 de milioane de lei. Primarul spune că acestea ar fi fost evitate dacă constănțenii ar fi plătit până acum prețul real. Argumentele primarului nu au avut trece nici la consilierii PSD care au votat împotriva proiectului.

În urma votului din ședința de astăzi, concluzia primarului Chițac a fost clară: CET va intra în faliment, iar în consiliul local nu mai există majoritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…