"Nu tremur la cutremur". Simulare de cutremur la Școala 28 din Constanța

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța au participat astăzi la un exercițiu în cazul producerii unui cutremur.

Prin această simulare, reprezentanții Biroului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și ai Inspectoratului Școlar Județean urmăresc formarea unui comportament adecvat care să le asigure participanţilor un grad ridicat de siguranţă şi protecţie în caz de seism.

"Nu tremur la cutremur". Simulare de cutremur la Școala 28 din Constanța

Elevii au aflat cu această ocazie care sunt regulile de comportare şi măsurile de protecţie ce trebuie adoptate în timpul producerii cutremurului şi după ce mişcarea seismică a trecut.

"Nu tremur la cutremur". Simulare de cutremur la Școala 28 din Constanța

Exercițiul face parte din planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și a urmărit perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea activităților de evacuare în cazul producerii unui cutremur, cunoașterea modului de intervenție de către personalul cu atribuții în acest sens și antrenarea cadrelor didactice și a elevilor pentru asigurarea protecției proprii în cazul unui cutremur.

Astfel de exerciţii se vor organiza și în perioada următoare și la alte unități de învățământ, astfel încât tot mai mulți elevi să fie informați corect în ceea ce privește comportamentul pe care trebuie să-l aibă în caz de seism şi anumite pericole la care pot fi expuși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …