Nu utilizați antibiotice, fără prescripție medicală
HomeNewsNu utilizați antibiotice, fără prescripție medicală
News - 4 săptămâni în urmă

Nu utilizați antibiotice, fără prescripție medicală

Mulți dintre români privesc tratamentul cu antibiotice ca pe o primă soluție pentru vindecarea unei răceli sau dureri de gât.Înghiţitul medicamentelor la nimereală are efecte grave pe termen lung. Antibioticele cu spectru larg, luate abuziv, pot ucide şi bacteriile benefice pentru organism. Rezultatul: imunitatea slăbeşte, iar microbii devin rezistenţi la tratament.

Antibioticele sunt privite ca o soluție rapidă în cazul problemelor medicale persistente, răceli foarte puternice sau viroze, însă administrarea lor fără a consulta un medic înainte poate înrăutăți starea pacienților.

Medicii de familie avertizează persoanele care administrează fără prescripție aceste medicamente, că riscă să se aleagă cu o infecție.

Majoritatea constănțenilor apelează la antibiotice pentru o simplă răceală considerând că sunt mai eficiente, însă acestea pot înrăutăți starea de sănătate.https://youtu.be/_JxtKQkENto

Pentru a verifica dacă oamenii pot cumpăra antibiotice fără prescripție medicală, am intrat în prima farmacie.

Antibioticele nu fac bine nici pentru răceală, gripă sau tuse, iar acestea se administrează doar la prescripția medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Mai puține cazuri de răceală și gripă față de sezonul precedent

În fiecare an, milioane de oameni sunt „victime” ale răcelii, mai ales copiii, care merg l…