echitație

Un sport nobil, echitația, atrage ca un magnet tot mai mulți adolescenți din România. Printre ei și Ema, o tânără din Constanța, care este deja dublă campioană balcanică la echitație și muncește în continuare cu multă ambiție și pasiune pentru a ajunge împreună cu calul ei la cele mai importante concursuri din lume.


Ema s-a visat campioană de când s-a așezat prima dată în șa. Se întâmpla în urmă cu opt ani, pe vremea când părinții încercau să descopere ce activități sportive o atrag.

De atunci a câştigat cupă după cupă şi a ajuns una dintre cele mai de temut adversare la categoria ei de vârstă. Ca să ajungă la performanța de astăzi a fost nevoie însă de multă disciplină, mai puține ore petrecute cu prietenii la joacă și mai multe la antrenament.


Ema este cel mai tânăr câştigător al unei etape de GRAND Prix de seniori la vârsta de 14 ani şi singurul junior câştigător până în prezent al cupei Eqvestria ediţia 2021.

Ema spune că nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără sprijinul părinților ei. Tatăl Emei a înființat clubul de echitație pe care copila îl reprezintă cu mândrie și a construit ușor, ușor și baza sportivă unde se antrenează copila.

Ema se pregătește acum pentru Campionatele Europene din Portugalia, de unde speră să vină cu cea mai strălucitoare medalie.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…