HomeActualitateO altă navă comandată de un român a salvat 13 naufragiați de pe o ambarcațiune care s-a scufundat
Actualitate - 3 săptămâni în urmă

O altă navă comandată de un român a salvat 13 naufragiați de pe o ambarcațiune care s-a scufundat

Nava MV  Monaco, la comanda căreia se află alt comandant român, Florin Negrău, aflată în drum către Hong Kong, venind din Taiwan/ Kaohsiung a efectuat o operațiune de salvare. Cargoul Zhou Fu Sheng a fost lovit de ciclonul Krovanh, iar 13 navigatori de naționalitate chineză au sarit în apă, și au reușit să ajungă la barca de salvare care s-a ridicat după scufundarea navei.

sursa: Sindicatul Liber al Navigatorilor

În ajunul Crăciunului, comandantul navei MV Monaco, românul Florin Negrău, a primit un mesaj SOS de la nava MV Zhou Fu Sheng, aflată în stare de naufragiu în Marea Chinei de Est.

Cargoul a fost lovit de ciclonul Krovanh și din cauza înclinarii mari, marfa s-a deplasat, iar apoi nava s-a scufundat. Cei 13 navigatori de naționalitate chineză, aflați la bordul navei, au sarit în apă și au reușit să ajungă cu greu la pluta de salvare care s-a ridicat după scufundarea navei.

„Operațiunea de căutare și salvare a durat aproximativ două ore de la primirea mesajului SOS și a fost finalizată cu succes, 13 marinari supraviețuitori fiind recuperați în condiții de siguranță”, a declarat comandantul Florin Negrău.

sursa: Sindicatul Liber al Navigatorilor

Nava Monaco a acostat în port cu navigatorii salvați chiar lângă nava JPO Pisces. Acesta din urmă, în urmă cu două zile înainte, a salvat și ea de la naufragiu 10 navigatori, navă care se află sub comanda tot a unui român, comandantul Constantin Dinu. 

Autoritățile chineze au felicitat ambele echipaje și și-au arătat recunoștința față de comandanții români ai celor două nave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

UTA – FC Viitorul 0-0! Remiză albă pe noua arenă „Francicsc Neuman”

În etapa cu numărul 16 din Liga 1, UTA şi Viitorul au terminat la egalitate, scor 0-0. Ant…