O dronă cu explozibil, descoperită în apropiere de Vama Veche, detonată de geniști

Autoritățile din Bulgaria investighează prăbușirea unei drone pe malul Mării Negre, la 35 de kilometri de Vama Veche, lângă Tyulenovo.

Drona avea o încărcătură de explozibil fixata pe corpul ei. Ar fi prima dronă din războiul Rusiei împotriva Ucrainei care ajunge pe teritoriul bulgar. Geniștii bulgari au detonat-o, pericolul fiind îndepărtat.

Nu este clar cum a ajuns drona pe țărmul bulgăresc. Dacă a căzut din aer pe stânci sau a căzut în mare și adusă de curent pe stabilopozi. De asemenea, nu există nicio informație despre proveniența dronei.

Un localnic a fost cel care a fotografiat drona prinsă între stănci și a postat fotografiile în mediul online. Imediat, mesajul său a devenit viral.

O dronă cu explozibil, descoperită în apropiere de Vama Veche, detonată de geniști

Zona a fost izolată, în timp ce geniștii au fost trimiși la fața locului, să dezamorseze încărcătura explozivă. O echipă modulară de eliminare a muniţiilor de la Baza Navală din Varna a fost activată în această dimineaţă. Imediat ce au găsit-o, geniștii au montat explozibil pe dronă și apoi au detonat-o.

Incidentul din Bulgaria vine la câteva zile după ce pe teritoriul României, în județul Tulcea, au fost găsite resturile a trei drone rusești, distruse de artileria aeriană a Ucrainei, în atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…