Home Breaking news O familie cu șase copii, fără apă , în Târgușor
Breaking news - 4 săptămâni în urmă

O familie cu șase copii, fără apă , în Târgușor

Poveste emoționantă în județul Constanța! O familie cu șase copii din comuna Târgușor își duce traiul fără apă curentă. În timp ce soțul muncește cu ziua, pentru a pune ceva pe masă, mama copiilor face drumuri zilnic până la izvor, pentru a aduce apă. Un drum anevoios, plin de pietre, pe care femeia îl parcurge zilnic, doar pentru a-și vedea copiii fericiți.

Deși viața pe care o duce este una plină de chin și de durere, Elena zâmbește mai tot timpul. Are 35 de ani și nu mai mult de 50 de kilograme. Cară zilnic câteva zeci de litri de apă, pe un drum plin de pietre. În sezonul rece, atunci când plouă sau ninge, pericolul la care se expune devine și mai mare. Asta nu o împiedică să își ducă misiunea până la capăt. Face tot ce îi stă în putință, pentru a-și vedea copiii fericiți.

Casa în care locuiesc Elena, soțul ei, Eugen și cei șase copii, de mai bine de zece ani, este o casă bătrânească, o construcție care a aparținut părinților decedați. Curtea este plină de rufe întinse la uscat, o mașină de spălat care abia funcționează stă aruncată într-un colț, iar femeia reușește cu greu să mențină casa curată. Singurele surse de venit pentru ei sunt alocațiile copiilor și ce mai reușește să câștige tatăl, din munca cu ziua la animale.

De-a lungul timpului, Elena și Eugen au luat legătura cu autoritățile locale, pentru a beneficia de apă curentă, însă fără niciun rezultat.

Contactată telefonic de reporterii DottoTV, Mădălina Negru, primarul comunei Târgușor, a declarat că problema oamenilor din comună care nu au apă va fi rezolvată până la finele anului 2021. Proiectul numit Canalizare și Apă, Reabilitare și Extindere face parte din programul Ministerului Dezvoltării și este în derulare încă din 2019. De asemenea, a mai menționat că racordarea la apă îpe acea stradă este un proces mai dificil, pentru că zona este una foarte stâncoasă.

În România anului 2021, când mulți părinți nu știu ce jucării sau gadgeturi să le mai cumpere copiilor, Elena și Eugen își duc traiul cu demnitate. Nu cer nimic de la nimeni. Singura lor dorință este să aibă apă…Tot ce le-a rămas acum este speranța că într-o zi va ieși soarele și pe strada lor și că autoritățile își vor respecta promisiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

DNA: Proiectul de extindere a plajelor de pe litoralul Mării Negre nu este blocat de nicio anchetă

Proiectul de extindere a plajelor de pe litoralul Mării Negre nu este blocat de nicio anch…