miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate O mare de meduze

O mare de meduze

de Redacția Dotto

Imagini spectaculoase în largul Mării Negre. Bancuri întregi de meduze pot fi admirate de amatorii de scufundări.

Nu toată lumea se bucură însă de prezența lor în număr atât de mare. Pescarii se plâng că în plasele lor se prind mai multe meduze decât pește, iar turiștii care au venit deja la mare spun că prezența meduzelor îi deranjează.

Amatorii de scufundări spun că nu au mai văzut atât de multe meduze la un loc de multă vreme. Specialiștii vin însă cu explicația. Aurelia Aurita sau meduzele de apă rece vin spre țărm după hrană și caută zone unde curenții nu sunt puternici.

Chiar dacă pentru unii spectacolul meduzelor este fascinant, pescarii de la malul mării le consideră un adevărat dușman. Meduzele strică uneltele de pescuit ale pescarilor, iar pagubele sunt uriașe. O astfel de instalație de pește care costă cel puțin 10.000 de euro a fost distrusă anul trecut de bancurile de meduze.

Biologii marini ne sfătuiesc să admirăm meduzele de la distanță. Contactul cu ele ar putea provoca alergii.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult