Home Actualitate O mie de tone de deșeuri, în Portul Agigea
Actualitate - Breaking news - Interne - marți 11 mai 2021

O mie de tone de deșeuri, în Portul Agigea

O mie de tone de deșeuri, în Portul Agigea

Captură record de deșeuri în Portul Agigea. O mie de tone de resturi: amestec din metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest au fost oprite de la intrarea în țară de polițiștii de frontieră, care au colaborat cu Agenția FRONTEX.

Gunoaiele încărcate în 50 de containere au ajuns ilegal în țară din Germania și urmau să fie preluate de o firmă din Prahova, potrivit anchetatorilor. Polițiștii spun că urmează să deschidă zilele următoare și alte 40 de containere, unde se așteaptă să mai găsească cel puțin 800 de tone de resturi periculoase.

500 de tone cu deșeuri care provin din Germania și nu pot fi reciclate au descoperit polițiștii de frontieră doar astăzi. Acestea erau ascunse în 25 de containere care au ajuns în Portul Agigea și urmau să ajungă la o firmă din Prahova, care efectuează activități de import în România.

Zilele trecute tot polițiștii de frontieră, în colaborare cu reprezentanții FRONTEX și inspectorii Gărzii de Mediu au descoperit, tot în Portul Constanța Sud Agigea, și alte 25 de containere încărcate cu deșeuri periculoase, care erau trimise în România din Germania ca deșeuri verzi, ce pot fi valorificate.

Polițiștii de frontieră spun că în urmează să mai deschisă și alte 40 de containere, majoritatea din Marea Britanie, în care s-ar mai putea ascunde încă cel puțin 800 de tone de deșeuri periculoase. Din ianuarie până în prezent, polițiștii de frontieră și comisarii Gărzii de Mediu au oprit de la intrarea în România peste 2.000 de tone de deșeuri care au ajuns în porturile românești de la Marea Neagră din Marea Britanie, Norvegia, Elveția, Germania, Hong Kong, Pakistan, Canada și Australia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…