O navă cu 130 de turiști, în Portul Constanța

Nava River Adagio a acostat în terminalul de pasageri din Portul Constanța. Cu 130 de americani la bord, este printre puținele nave cu turiști care mai ajung în Portul Constanța, care nu mai pare să fie atât de atractiv pentru turismul de croazieră.

Dacă în trecut, cheiurile românești de la Marea Neagră înregistrau record după record în privința turiștilor sosiți la noi în țară, iată că vara aceasta nicio navă maritimă cu pasageri n-a acostat în portul constănțean. Singurele nave care mai ajung la noi sunt cele mici fluviale care vin pe Dunăre , cu turiști puțini și destul de rar din cauza secetei care a scăzut nivelul apei.

River Adagio a plecat în urmă cu o săptămână din Budapesta și a făcut escală în principalele porturi dunărene până să ajungă la destinație, în Portul din Constanța. Nava a adus la bord 130 de turiști americani, cei mai mulți dintre ei, pentru prima oară în țara noastră.

Seceta a pus probleme navigatorilor, pentru care, fiecare cursă pe Dunărea fluvială este o aventură, pentru că, în unele locuri, adâncimea obligatorie de doi metri și jumătate nu mai este respectată.

Navele precum River Adagio aduc, în general, puțini turiști și care nu cheltuie mult. Uriașele pasagere transoceanice, care n-au mai ajuns în portul Constanța, sunt cele care aduceau la bord numeroși turiști. Din cauza războiului Rusiei cu Ucraina, piața asigurărilor navale a avut de suferit, iar armatorii nu vor să riște și să ajungă să plătească costuri uriașe.

Anul 2014 a fost socotit cel mai bun al traficului de croazieră. Atunci au acostat în Portul Constanța nu mai puțin de 90 de nave transoceanice și 7o de mii de pasageri au sosit pe mare în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…