marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate O nouă aventură pe mările lumii

O nouă aventură pe mările lumii

de Ileana Gheorghiu

Momente emoționante astăzi în Portul Militar Constanța. Nava Școală Mircea a ridicat ancora spre o nouă misiune de instrucție, cu 94 de militari la bord. Este primul voiaj din acest an.

În timpul marșului, velierul va face escale în cinci porturi europene și va participa la două festivaluri maritime. Nava școală va străbate 4 mări, timp de 2 luni, și va opri în 5 țări diferite.

După doi ani cu restricții de navigație, Bricul Mircea, nava școală a Marinei Militare a României a ridicat astăzi la ora 11 ancora din Portul Constanța pentru un marș de instrucție de 54 de zile. Înainte de plecarea velierului, o navă specializată a verificat să nu existe mine de război pe ruta velierului. Până pe 17 mai, bricul va parcurge două mii de mile marine în Marea Neagra, Marmara, Mediterana, Marea Ionica și Marea Adriatica. Este un voiaj de instrucție pe parcursul căruia 94 de studenți ai Școlii de Maistri de Marina se vor obișnui cu viața pe mare. La bord sunt cele mai multe fete din ultimii ani.

De pe mal, familiile si prietenii au urmarit cu emotie plecarea bricului Mircea.

Pe parcursul voiajului sunt planificate escale în cinci porturi europene din Grecia, Franța, Spania, Italia și Turcia. La mijlocul lunii aprilie, Bricul va participa la două festivaluri maritime, iar echipajul va petrece Paștele alături de cea mai mare comunitate de români din Spania, la Castellon.

Bricul Mircea a fost construit în 1938 în șantierul naval din Hamburg și este cea mai longevivă navă a marinei militare romane. În cei 80 de ani de activitate, pe bricul Mircea s-au instruit 70 de generații de marinari, iar nava a aruncat ancora în 120 de porturi din lume.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult