O nouă conducere la IPJ Constanța. Noul comandant vine de la Mureș

IPJ Constanța are o nouă conducere: noul comandant vine de la Mureș iar adjunctul lui din același județ.

Aceștia au trasat și obiectivele mandatului: trebuie să pună în aplicare proiectul pilot de reorganizare al instituției anunțat  de către Ministrul De Interne, Cătălin Predoiu . Dacă va avea succes, a spus înaltul demnitar, proiectul va servi drept model pentru reformarea întregii Poliţii Române.

„Scopul  acestui pilot este de a reorganiza structural și funcțional aparatul IPJ Constanța. Este un proiect pilot care să fie adecvat, gândit, adaptat că o reacție perfect articulată și structural și funcțional fenomenului criminologic specific jud Cta” a spus minstrul de interne, Cătălin Predoiu.

Nouă structura are la baza trei piloni: siguranță și ordine publică,  serviciul de investigații criminale și un pilon de suport . Se  dorește deasemenea reducerea posturilor de conducere și trimiterea mai multor agenți în teren.

 „Au fost gândite optimizări în urmă așezării trupelor în teren. Este evident că schemă de personal existența în acest moment în cadrul Inspectoratului nu mai este adecvată și este insuficientă, ea trebuie extinsă și în plus ea trebuie acoperită. La acest moment vorbim de  un deficit de personal de aprox  22% “ a precizat ministrul de interne.

Ministrul a mai precizat că s-au gândit și la metode de atragere de personal astfel încât Inspectoratul de la Constanța să fie unul modern și  eficient care să servească comunitatea. Cătălin Predoiu a anunțat și noua conducere a instituției, cea care va trebui să ducă la îndeplinire măsurile care fac parte din acest proiect pilot.  Astfel că noul comandant al IPJ  Constanța va fi comisarul șef Dumitru Bîltag. Acesta vine de la Mureș însă în ultimile luni fusese împuternicit la comanda IPJ Ilfov. Tot de la Mureș  vine și adjunctul Ovidiu Cătană. Noul comandant promite transparență și un parteneriat corect în favoarea cetățeanului.   Are o experiență de 26 de ani în Poliție.

“Am avut mai multe funcții de execuție, mi-am construit carieră cu profesionalism, cu atenție, în sensul de a nu avea niciun fel de legătură cu persoanele certate cu legea și va asigur că-n cei 26 de ani nu am niciun moment în care să nu fi respectat întocmai cadrul normativ” a declarat la învestirea sa, noul comandant al IPJ Constanța, comisarul  șef Dumitru Bîltag.

Nouă conducere este împuternicită la comanda instituției până în luna iunie. Între timp fostul comandant Adrian Glugă rămâne în continuare la dispoziție și este cercetat de o comisie disciplinară ca urmare a tragediei de la 2 Mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …