O nouă șansă la educație pentru copiii de grădiniță din Ucraina, refugiați la Constanța

Victoria, o educatoare din Odessa a găsit un spațiu unde cei mici să continue să învețe și să se joace. Cu ajutorul mai multor oameni de bine, educatoarea a reușit să amenajeze rapid spațiul pentru nevoile celor mici și să înceapă cursurile.

Departe de casă, Victoria a reușit să își reia activitatea alături de copiii pe care îi pregătea în Odessa. Ajunsă printre primii refugiați în România, educatoarea a sprijinit mamele copiilor din grădinița unde activa de mai bine de 15 ani să treacă granița. Pe chipurile celor 7 micuți înscriși până acum în grupa Victoriei se citește fericirea, entuziasmul și speranța.

Sprijinită de Părintele Claudiu Banu, Victoria a reușit să ajute la rândul ei familiile celor care îi călcau zilnic pragul grădiniței din Odessa. Începutul lunii aprilie a fost îmbucurător pentru ea și echipa ei, care și-au reluat activitatea în România. Cu zămbetul pe buze, este fericită pentru cei mici care se pot bucura din nou de copilărie.

Inițiativa este primită cu bucurie și de mamele copiilor, care îi știu pe cei mici în siguranță și se pot concentra să-și găsească un job. La ora de pictură, am întâlnit-o pe Aliona, mama unei fetiței care asista la activitatea desfășurată de Victoria. Deși visul ei este să își revadă casa din Odessa, s-a acomodat cu gândul că va mai petrece o lungă perioadă de timp în România și speră să își găsească un loc de muncă aici.

Până acum, de jucăriile și alimentele necesare grădiniței s-au ocupat Victoria și o colegă de-a ei din Ucraina și Părintele Claudiu Banu.

În cadrul grădiniței copiii învață să citească, pictează, cântă și fac exerciții de logopedie. Grădinița are acum și o pagină pe rețelele de socializare, unde își promovează activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…