Home Actualitate O parte din faleza de la Plaja Modern ar putea dispărea în următorii ani
Actualitate - Breaking news - 4 zile în urmă

O parte din faleza de la Plaja Modern ar putea dispărea în următorii ani

PUZ pentru reglementarea taluzului de la Plaja Modern. Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța a publicat un Anunț de intenție privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal, pentru terenul situat în zona Casa Căsătoriilor – strada Mihai Eminescu. Aici, în locul malului înverzit s-ar putea dezvolta o zonă de lux, cu hoteluri şi blocuri.

Conform planurilor prezentate pe site-ul Primăriei Constanța, terenul care a generat Planul Urbanistic Zonal este chiar pe taluz, între Plaja Modern și clădirile de pe strada Mihai Eminescu, între Centrul Cultural Yunus Emre și Casa Căsătoriilor. Potrivit reglementărilor urbanistice propuse şi conform documentelor depuse, pe taluzul de deasupra plajei sunt haşurate două artere rutiere, una, chiar la baza malului, Şoseaua de Coastă, şi alta, strada FN2. De asemenea, faleza este lotizată şi sunt prevăzute construcţii terasate cu înălţimea maximă de 18 metri. Mai mult decât atât, apare o „propunere orientativă”, o parcare publică în dreptul „Dealului Modern”.

Pe acest subiect a făcut precizări și primarul orașului Constanța, Vergil Chițac , pe contul lui de Facebook.

În ce privește subiectul imobiliar de actualitate, vă asigur că atâta vreme cât eu conduc aparatul administrativ al primăriei, scopul este unul singur: apărarea interesului public, al Constanței și al nostru, al tuturor. Toți investitorii care inițiază proiecte benefice atât lor cât și comunității, vor avea tot sprijinul meu. Restul vor trebui să și le reevalueze. Aprobarea sau respingerea acestui PUZ, pentru care fosta administrație a dat aviz de oportunitate în iulie 2020, este atributul exclusiv al Consiliului local. Însă Direcția urbanism aflată sub conducerea mea își va face datoria, îi va analiza legalitatea și oportunitatea, iar apoi va înainta consilierilor locali informațiile necesare luării unei decizii. Suntem aici pentru ca lucrurile sa intre pe făgașul normal, cel al legalității și al egalității tuturor în fața legii, în fața autorităților. Aveți încredere!”

Constănțenii nu sunt deloc încântați de modificările propuse în zonă și de faptul că, pe zi ce trece, dispare vegetația.

Documentul este supus consultării publice, iar publicul este invitat să trimită observaţii asupra proiectului până pe data de 20 februarie, fie prin e-mail, la adresa primarie@primaria-constanta.ro, fie prin poştă, la adresa Primăriei municipiului Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

În memoriam Doina Păuleanu

Muzeul de Artă Constanța și-a redeschis porțile pentru public. Cu această ocazie a fost la…