sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate O șansă la viață normală

O șansă la viață normală

de Redacția Dotto
viață

29 de copii din Constanța au primit o șansă la o viață normală, plină de iubire și o familie care să aibă grijă de ei. La ora actuală în județul Constanța există 70 de copii care sunt declarați adoptabili și care își caută o familie, spun reprezentanții DGASPC. Anul trecut, au fost înfiați 52 de copii.

Ani de zile adopțiile din România au fost împotmolite în birocrație, iar mii de copii și-au trăit copilăria în centre de plasament, așteptând o familie și o șansă la o viață nouă. Autoritățile au modificat legea și au simplificat procedurile, astfel încât cei care își doresc să adopte un copil să își poate îndeplini mai repede visul de a deveni părinți.

În plus, vor putea fi adoptaţi şi copiii care au peste 14 ani, iar familiile care decid să înfieze un copil vor primi stimulente financiare.

Cifrele nu sunt îmbucurătoare. Statisticile arată că anul trecut până în luna iulie 41 de copii și-au găsit o familie, în timp ce anul acesta doar 29 au fost adoptați.

Specialiștii DGASPC Constanța spun că încă există multe motive care influenţează decisiv decizia multor cupluri de români de a nu adopta copii „din sistem”.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult