O săptămână de distracție, la Ovidiu

Se anunță șapte zile și șapte nopți de distracție la Ovidiu. Pe 18 iulie încep evenimentele dedicate Zilelor Orașului. Localnicii vor avea parte de concerte susținute de cei mai cunoscuți artiști români, dar și de un festival de film și de unul gastronomic. Sărbătoarea este organizată de Primăria Ovidiu în parteneriat cu Asociația RESTO și Muzeul de Artă din Constanța.

O atmosferă incendiară, ore în șir de concerte live și filme românești, în premieră. Este promisiunea pe care Primăria Ovidiu o face locuitorilor, care vor aniversa din 18 iulie Zilele Orașului. Nu vor lipsi nici competițiile sportive și nici suprizele pentru copii.

Nici gurmanzii nu au fost uitați. Pentru ei Organizația patronală RESTO, partener în cadrul evenimentului, va organiza un festival gastronomic al etniilor din Dobrogea.

În premieră pentru România, tot la Ovidiu va avea loc o Tabără de sculptură cu transmisiune LIVE. Evenimentul cu temă ovidiană a fost organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța și Universitatea „Ovidius”. Programul complet al manifestărilor dedicate Zilelor Orașului Ovidiu poate fi consultat mai jos.

Zilele Orașului Ovidiu

 • 18 – 21 iulie: Festival de film românesc „KANARA”, ediția I (zilnic începând cu ora 19:00, 2 proiecții de filme românești, premiate la festivalurile internaționale, locație Parc Faleză Lac)
 • 18 – 21 iulie: Festival gastronomic al etniilor din Dobrogea, în parteneriat cu Asociația Patronală RESTO (zilnic, începând cu ora 18:00, degustări gratuite; se vor omologa rețete autentice în cel mai mare ceaun din România – 2 tone, seară dobrogeană, seară pescărească, seară turco-tătară, seară grecească și alte suprize, locație Parc Zonă Relaxare – plajă)
 • 20 iunie – 24 iulie: Simpozionul „OVIDIENII”, ediția a IV-a: Tabără de sculptură în piatră pe temă Ovidiană, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța și Universitatea „Ovidius”.  Este organizat primul vernisaj live din România. Astfel, timp de o lună, vizitatorii Muzeului de Artă Constanța vor putea viziona live, pe 5 ecrane amplasate în muzeu, performanța celor 5 artiști (Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu, curator Maria Bilașevschi) care vor sculpta pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen” din orașul Ovidiu
 • 22 iulie: Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen”, ediția a XIII-a (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 23 iulie: Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța – Reverie Muzicală Estivală (piese celebre de operă, pop rock simfonic, musical-uri interpretate de 15 artiști consacrați, ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 22 iulie: Concert –  Ansamblul Plăieșii & Nicolae Gribincea (ora 20:30, Parc Faleză Lac –scenă plutitoare)
 • 23 iulie: Concert – Carla’s Dreams (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 24 iulie: Concert – Diana Matei & Taraful Cleante (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 24 iulie: Concert – Andra (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 18 – 21 iulie: Jocurile copilăriei (zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Zona de Relaxare – plajă, vor fi organizate concursuri cu premii, pentru toți copiii care vor redescoperi jocurile tradiționale: șotronul, sfoara, 9 pietre, rațele și vânătorii)
 • 18 – 21 iulie: Reprezentații artistice ale secțiilor Centrului Cultural „Elena Roizen’’ (zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Faleză Lac – amfiteatrul mic)
 • 18 – 24 iulie: Cupa Ovidiu la fotbal (se califică automat câștigătoarele de la Cupa sat Poiana și Cupa sat Culmea). Înscrierile se pot face la nr. de tel: 0722160819, până la data de 15 iunie pentru satele Poiana și Culmea și până la data de 10 iulie pentru Ovidiu. Desfășurarea evenimentului va avea loc la stadionul sintetic din Ovidiu, zilnic, începând cu ora 18:00
 • 3 iulie: Cupa la fotbal sat Poiana (teren sintetic școala Poiana)
 • 9 iulie: Cupa la fotbal sat Culmea (teren sintetic Culmea)
 • 23 iulie: Lupte tradiționale tătărești Kureș, organizate în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (ora 18:00, stadion Ovidiu)
 • 23 iulie: Cupa Ovidiu la caiac  (ora 08:00, locație zonă Cherhana Ovidiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…