O zi din viața unui dresor de delfini

Dresorii celor șase delfini se pregătesc intens pentru fiecare spectacol.

Atunci când mergem la Delfinariu, vedem uimitoarele reprezentații, fără să ne gândim la efortul depus de către dresori și restul personalului. Chiar și după ani întregi de antrenamente, niciun detaliu nu este lăsat la voia întâmplării. Dorina este dresor de peste 20 de ani la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, iar dragostea pentru delfini este cea care o ambiționează să își depășească limitele în fiecare zi.

Antrenamentele încep dimineața la ora 10:00, în fiecare zi, iar fiecare sesiune de dresaj se încheie cu recompense gustoase pentru delfini.

Un bun dresor are nevoie de multe aptitudini. Întâi de toate, acesta trebuie să fie un bun înotător, apoi un bun psiholog și un partener de încredere pentru delfinii pe care îi antrenează. Specialiștii spun că delfinii sunt la fel ca noi, oamenii. Trec destul de ușor de la o stare la alta și pot fi foarte încăpățânați. Uneori pot intra în grevă și să refuze mâncarea sau pregătirea pentru spectacole. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea atunci când se schimbă dresorii.

Puțini sunt spectatorii care se gândesc la efortul intens din spatele spectacolelor de la Delfinariu.

La Delfinariul din Constanța, delfinii așteaptă spectatorii la două spectacole în fiecare zi. Primul spectacol începe la ora 11:00, iar ultimul la ora 15:00. Prețul unui bilet este de 13,4 lei pentru adulți și 5,65 de lei pentru copii. Copiii sunt 7 ani au intrarea liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…