"O zi fără avocați". Zeci de avocați constănțeni au protestat în fața Baroului Constanța

Avocații constănțeni au protestat astăzi în fața Baroului într-o acțiune organizată la nivel național. 4 octombrie a fost desemnată „Ziua fără avocați”, când au intrat în sălile de judecată doar pentru cazurile urgente. Problemele avocaților încep cu nerespectarea termenului rezonabil de soluţionare a cauzelor, taxele prea mari impuse cetățenilor care au procese, amânarea repetată a pronunţării soluţiilor în dosare și ignorarea rolului avocatului şi a funcţiei apărării.

„Durata foarte mare, excesivă, a proceselor, aș enumera și faptul că o prevedere legală cu privire la taxa de timbru care-n anumite situații este foarte mare și-ngreuneaza accesul la justiție, din partea justițiabililor. Sunt probleme grave inclusiv în faza de urmărire penală acolo unde procedura durează foarte mult” ne-a declarat Cătălin Filisan, decanul Baroului de Avocați, Constanța.

Campania «O zi fără avocaţi ! » a fost iniţiată de Uniunea Națională a Barourilor, când s-a decis organizarea protestului pentru apărarea drepturilor avocaţilor, supuşi unor provocări şi disfuncţionalităţi continue. Campania a debutat cu ziua de azi de întrerupere a activităţii avocaţiale în totalitatea formelor sale şi pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia cauzelor urgențe. Uniunea Naţională a Barourilor din România a transmis un memoriu Guvernului, Curţii de Casaţie şi Justiţie şi comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, în care sintetizează principalele probleme din sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…