duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate „O zi fără avocați”. Zeci de avocați constănțeni au protestat în fața Baroului Constanța

„O zi fără avocați”. Zeci de avocați constănțeni au protestat în fața Baroului Constanța

de Redacția Dotto

Avocații constănțeni au protestat astăzi în fața Baroului într-o acțiune organizată la nivel național. 4 octombrie a fost desemnată „Ziua fără avocați”, când au intrat în sălile de judecată doar pentru cazurile urgente. Problemele avocaților încep cu nerespectarea termenului rezonabil de soluţionare a cauzelor, taxele prea mari impuse cetățenilor care au procese, amânarea repetată a pronunţării soluţiilor în dosare și ignorarea rolului avocatului şi a funcţiei apărării.

„Durata foarte mare, excesivă, a proceselor, aș enumera și faptul că o prevedere legală cu privire la taxa de timbru care-n anumite situații este foarte mare și-ngreuneaza accesul la justiție, din partea justițiabililor. Sunt probleme grave inclusiv în faza de urmărire penală acolo unde procedura durează foarte mult” ne-a declarat Cătălin Filisan, decanul Baroului de Avocați, Constanța.

Campania «O zi fără avocaţi ! » a fost iniţiată de Uniunea Națională a Barourilor, când s-a decis organizarea protestului pentru apărarea drepturilor avocaţilor, supuşi unor provocări şi disfuncţionalităţi continue. Campania a debutat cu ziua de azi de întrerupere a activităţii avocaţiale în totalitatea formelor sale şi pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia cauzelor urgențe. Uniunea Naţională a Barourilor din România a transmis un memoriu Guvernului, Curţii de Casaţie şi Justiţie şi comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, în care sintetizează principalele probleme din sistem.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult