Home Breaking news Oile, blocate în Suez, au ajuns la destinație
Breaking news - Actualitate - Interne - miercuri 7 aprilie 2021

Oile, blocate în Suez, au ajuns la destinație

Oile, blocate în Suez, au ajuns la destinație

Mii de animale au murit în drumul spre Iordania şi Arabia Saudită, după blocajul din Canalul Suez. Informația vine de la Directorul Animals International, Gabriel Păun, care spune că animalele și-au pierdut viața din lipsa apei și a hranei, dar și a condițiilor de pe unul dintre vapoare.

Cele 11 nave cu animale care au plecat din Portul Constanța au ajuns la destinație acum o săptămână, conform Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. !

Într-o declarație pentru Ziarul Libertatea, Directorul Animals International, Gabriel Păun, atrage atenția că cel puțin 5.000 de animale au murit pe cele 11 nave care au plecat din Portul Costanța, în urma blocajului din Canalul Suez. El spune că mortalitatea în rândul animalelor ar fi fost și mai mare dacă blocajul ar fi durat mai mult. Cauza morții animalelor, subliniează directorul Animals International, ar fi fost lipsa îndelungată a hranei și a apei, dar și condițiile improporii de transport de pe una dintre nace care are aproate 50 de ani.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat public, la rândul ei, că mortalitatea în rândul animalelor a fost de aproximativ 0,35% și că cele 11 nave cu animale: ovine și bovine, care au plecat din Portul Constanța au ajuns la destinație în Iordania şi Arabia Saudită pe 30 și 31 martie. ANSVSA mai menţionează că, pentru a monitoriza situaţia animalelor a colaborat cu operatorii economici şi organizatorii transporturilor celor 11 nave, Comisia Europeană şi autorităţile competente ale ţărilor din vecinătate celor de destinație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…