oleg DANOVSKI

Oleg Danovski Jr. cere ca teatrul să nu mai poarte numele tatălui său. Acesta consideră că scandalul sexual în care a fost târât Teatrul este o pată pe numele familiei sale. Danovski Jr este supărat însă și din cauza faptului că nu mai este dorit în instituție ca și coregraf și amenință conducerea teatrului cu un proces în instanță și plângeri la Ministerul Culturii.

Cât despre problemele semnalate în nenumărate rânduri de balerinii teatrului constănțean, acesta spune clar și răspicat: “Este problema lor!”

Fiul balerinului Oleg Danovski a trimis un memoriu la Ministerul Culturii prin care cere retragerea numelui tatălui său din titulatura Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța. Acesta spune că nu tolerează scandalul sexual recent în care a fost implicată instituția de cultură și nu vrea ca numele tatălui său să mai fie asociat cu acesta. Danovski Jr este supărat însă și din cauza faptului că a fost îndepărtat din Teatru. El povestește că în 2008 a fost pensionat forțat de actuala conducere, care ulterior ar fi acceptat doar o colaborare neremunerată.

Întrebat și de problemele pe care le-au reclamat în nenumărate rânduri balerinii teatrului, care se plâng că sunt hărțuiți, loviți și jigniți, fiul ilustrului balerin a răspuns sec: Este problema lor.

Născut pe 9 februarie 1917 în Ucraina, Oleg Danovski, balerin, coregraf și regizor familiarizat cu toate scenele lumii, a marcat definitiv școala românească de dans, fiind fondatorul primului teatru de balet din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…