miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate În numele tatălui. Oleg Danovski Jr. vrea retragerea numelui tatălui său din denumirea Teatrului de Stat

În numele tatălui. Oleg Danovski Jr. vrea retragerea numelui tatălui său din denumirea Teatrului de Stat

de Andreea Bălan
oleg DANOVSKI

Oleg Danovski Jr. cere ca teatrul să nu mai poarte numele tatălui său. Acesta consideră că scandalul sexual în care a fost târât Teatrul este o pată pe numele familiei sale. Danovski Jr este supărat însă și din cauza faptului că nu mai este dorit în instituție ca și coregraf și amenință conducerea teatrului cu un proces în instanță și plângeri la Ministerul Culturii.

Cât despre problemele semnalate în nenumărate rânduri de balerinii teatrului constănțean, acesta spune clar și răspicat: “Este problema lor!”

Fiul balerinului Oleg Danovski a trimis un memoriu la Ministerul Culturii prin care cere retragerea numelui tatălui său din titulatura Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța. Acesta spune că nu tolerează scandalul sexual recent în care a fost implicată instituția de cultură și nu vrea ca numele tatălui său să mai fie asociat cu acesta. Danovski Jr este supărat însă și din cauza faptului că a fost îndepărtat din Teatru. El povestește că în 2008 a fost pensionat forțat de actuala conducere, care ulterior ar fi acceptat doar o colaborare neremunerată.

Întrebat și de problemele pe care le-au reclamat în nenumărate rânduri balerinii teatrului, care se plâng că sunt hărțuiți, loviți și jigniți, fiul ilustrului balerin a răspuns sec: Este problema lor.

Născut pe 9 februarie 1917 în Ucraina, Oleg Danovski, balerin, coregraf și regizor familiarizat cu toate scenele lumii, a marcat definitiv școala românească de dans, fiind fondatorul primului teatru de balet din țară.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult