“OMEGA 8” cucerește lumea Științei

Mai mulți elevi din Constanța au reușit să proiecteze o stație spațială care să colonizeze Luna și pe care să trăiască oameni, animale și plante. Stația servește drept bază pentru toate activitățile desfășurate pe Lună, iar printre principalele obiective se află descoperirea de noi metode de a produce energie verde.

Cu proiectul lor, elevii au reușit să câștige un premiu important la concursul National Space Society. Provocarea a venit în momentul, cei zece elevi au aflat că au la dispoziție mai puțin de o lună pentru a pune pe hârtie toate detaliile și să proiecteze o stație spațială care să colonizeze Luna. Așa s-a născut proiectul “Omega 8”.

Tinerii și-au folosit cunoștințele de fizică, matematică, astrofizică, astronomie și chimie, acumulate în liceu, dar și în competiții și concursuri și au intrat în rolul deingineri, constructori, designeri sau agricultori și au reușit să-și transpună ideile într-un proiect care a cucerit oamenii de știință din întreaga lume. Proiectul Omega 8, vine și ca răspuns la problemele crizei energetice cu care se confruntă Pământul, iar Toma și Eian au avut un rol important în proiect.

Stația spațială este formată din 2 tori suprapuși care au în centru un cilindru cu 2 sfere la capete. Pentru corpul principal, unde se afla zonele rezidentiale, industriale si agricole, s-a ales aceasta forma, intrucat este unul dintre cele mai eficiente corpuri geometrice, avand cel mai bun raport dintre suprafata utila și cost. În corpul central se află și zona de divertisment, unde oamenii pot practica diferite sporturi. Stația mai este prevăzută cu un tren în jurul Lunii, rafinării, mine și chiar joburi pentru locuitori.

Proiectul “Omega 8” promoveaza gândirea „out of the box”, activitățile extrascolare și lucrul în echipă.

Cei 10 tineri și-ar dori ca în viitor, stația să se poată construi, iar astfel proiectul lor să fie un exemplu al reușitelor internaționale ale elevilor constănțeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…