Operaţiunea de intervenţie - "Rapid Falcon"
Home Politică Operaţiunea de intervenţie – „Rapid Falcon”
Politică - News - sâmbătă 21 noiembrie 2020

Operaţiunea de intervenţie – „Rapid Falcon”

Rachete lansate şi peste o sută de soldaţi. Este vorba despre un exerciţiu militar ce a avut loc pe ţărmul românesc al Mării Negre, la Poligonul Capu Midia și la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. În cadrul exerciţiului au fost lansate rachete americane HIMARS, care lovesc la o distanţă de 300 de kilometri şi au fost testate în conflictele din Irak, Afganistan şi Siria. Operaţiunea de intervenţie numită – „Rapid Falcon”. 

Rapid Falcon este un exerciţiu ce presupune deplasarea rapidă în teren, executarea tragerii şi întoarcerea personalului şi a armelor în cazărmi. 130 de militari români şi americani au luat parte la exerciţiu.

„A fost un parteneriat minunat, să venim aici să facem exerciții împreună. Astăzi este o zi foarte important, punem piatra de temelie a unui parteneriat între cele două națiuni și cele două forte militare. Dinamica, capacitatea oamenilor, toate beneficiile sistemului HIMARS care au fost aduse în acest teatru de operații este de-a dreptul fantastic și ne permite să demonstrăm puterea cu precizie și acuratețe” a declarat col. Daniel Miller – comandorul Artileriei 41.

Forţele Terestre Române au trimis la Midia Năvodari trei lansatoare multiple de rachete LAROM. Rachetele româneşti însă nu zboară mai departe de 45 de killometri şi nu sunt dirijate către ţintă.

La eveniment a participat și Adrian Zuckerman – ambasadorul SUA în România:

„Statele Unite ale Americii recunoaște importanța României, un aliat important, care protejează Marea Neagră și flancul estic al Europei. Legăturile dintre țările noastre nu au fost niciodată mai puternice, capacitățile militarilor români vor continua să se dezvolte, iar Statele Unite vor continua să sprijine modernizarea armatei României și vor continua să ajute România să se apere în regiunea Mării Negre”.

Rachetele americane HIMARS vor intra în dotarea Armatei Române de anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Comisia Europeană, primele reacții după trimiterea oficială a PNRR: cere documente justificative de cost

Premierul Florin Cîţu a adus clarificări, vineri, că Planul Naţional de Redresare şi Rezil…