Oprirea navelor scumpește produsele, în Delta Dunării

Se complică situația în Delta Dunării. După ce Navrom a anunțat că își va ține toate navele la cheu, oamenii scot mai mulți bani din buzunare pentru a circula cu ambarcațiunile private.

Și aprovizionarea cu alimente se face în același mod, ceea ce va duce cu siguranță la o explozie a prețurilor pentru coșul de bază.

Necazul s-a abătut asupra oamenilor după ce compania de stat NAVROM Tulcea a decis să oprească toate cursele către localitățile îndepartate din Delta Dunării. Transportatorul spune că a decis să țină navele la cheu din cauză că Ministerul Transportorilor nu a mai plătit subvenția la motorină, adică peste 4,5 milioane de lei.

Decizia a picat ca un trăznet în sânul comunității. Oamenii spun că pur si simplu nu își permit să plătească 80 de lei pe un bilet la companiile private de transport. În plus, bărcile particularilor nu sunt nici la fel de spațioase precum cele ale NAVROM și nu ar fi nici la fel de sigure, potrivit localnicilor din Deltă.

Oprirea curselor NAVROM nu afectează doar localnicii, ci și alimentarea cu produse de bază, ale căror prețuri ar putea exploda din cauza scumpirii costului de transport pe apă. Preturile ar putea crește și cu 40% în cazul în care aprovizionarea se va face numai cu firmele private. Reprezentanții NAVROM spun că nu pot face deocamdată nimic și așteaptă un semn din partea Ministerului Transporturilor.

De cealaltă parte, reprezentanții ministerului afirmă că banii pe care îi cer cei de la NAVROM nu ar fi pentru subvenția la combustibi, ci pentru revizii bonusuri și prime. Ba mai mult, ei spun că ar fi livrat în conturile firmei 1,7 milioane de lei. Plata nu i-a mulțumit însă pe liderii NAVROM, care au oprit toate navele la mal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investiții de peste un milion de euro, la UMC

Echipament de calcul avansat și cercetare de un milion de euro la Universitatea Maritimă d…