Ora de... sănătate

Este pandemie de … obezitate, atrag atenția medicii școlari, care au decis că este timpul să ia măsuri. La Constanța, aceștia merg din școală în școală pentru a le explica elevilor cum să se alimenteze sănătos și de ce este important să facă sport. Totul, în cadrul proiectului ”Acum pentru sănătate”, susținut de Direcția de Asistență Socială din Primăria Constanța.

Ora de limba română a fost înlocuită pentru elevii unei clase de la Liceul Sportiv din Constanța, cu o oră de educație pentru sănătate. Programul ”Acum pentru sănătate” are rolul de a-i învăța pe adolescenți cât de importante sunt sportul și o alimentație echilibrată.

Elevii au învățat ce alimentele ar trebui să mănânce în prima parte a zile, cum să se hidrateze corect și cum să reziste tentațiilor dulci.

”Sportul nu da zile vieții, ci dă viață zilelor…” este motto-ul directorului Liceului Sportiv care îi îndeamnă pe elevi să adopte un stil de viață sănătos.

O lecție a fost și pentru părinți, care sunt tentați să pună în pachetul copiilor alimente cu calorii mai multe decât cele necesare pentru ca cei mici să aibă suficientă energie și atenție.

În România ponderea copiilor cu probleme de greutate supraponderali sau obezi este de peste 25%”, potrivit ultimului studiu oficial. Asta înseamnă că 1 din 4 copii din grupele studiate are probleme de greutate. Iar previziunile nu sunt deloc bune. Aproape 500 de mii de copii cu vârste între 5 și 19 ani ar putea suferi de obezitate, până în 2030, în lipsa unor măsuri de prevenție și tratament, arată același studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…