Orange a cumpărat reţeaua fixă Telekom
Home Actualitate Orange a cumpărat reţeaua fixă Telekom
Actualitate - Media - Tehnologie & Media - luni 9 noiembrie 2020

Orange a cumpărat reţeaua fixă Telekom

Orange România a semnat acordul pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile operatorului de servicii fixe Telekom Romania Communications, anunţă, luni, compania. Preţul de achiziţie se ridică la 268 milioane de euro.

Achiziţia, discutată de cei doi giganţi de circa patru ani de zile, îi va permite Orange să-şi rezolve problema lipsei unei infrastructuri fixe extinse până în casele clienţilor de pe segmentul de retail, care să-i permită să vândă pachete fix – mobil către clienţi. Orange, care a ezitat de-a lungul anilor să demareze procesul anevoios de a-şi dezvolta propria reţea fixă, a testat în ultimii ani colaborarea cu Telekom, semnând un acord care îi oferea acces la reţeaua de fibră a Telekom din mediul urban.

Totuşi, achiziţia nu le va permite francezilor să devină numărul unu pe pieţele cheie de cablu TV şi internet fix, unde grupul local Digi rămâne lider.

Momentan, compania Telekom Romania Mobile (telefonie mobila si internet mobil) va ramane al nemtilor de la Deutsche Telekom. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Gafă a primarului Vergil Chițac

Într-o postare pe pagina oficială de socializare, primarul Constanței, Vergil Chițac, ne a…