marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Organizarea competiției de Formula 1 a intrat la apă

Organizarea competiției de Formula 1 a intrat la apă

de Redacția Dotto

Constanța riscă să se facă de rușine după ce o competiție de formula 1 pe apă anunțată deja riscă să se amâne sau chiar să se anuleze. Competiția ar trebui să aibă loc weekendul acesta pe lacul Siutghiol.

Bărcile au sosit deja în Mamaia, banii au fost deja plătiți, dar chiar și așa Clubul care ar trebui să organizeze evenimentul anunța că există probabilitatea ca acesta să nu se mai desfășoare conform calendarului stabilit.

1,7 milioane lei au fost transferați de administrația locală Clubului Sportiv Municipal pentru acest concurs. Vorbim despre o etapă a Campionatului Mondial de Powerboating World Championship Constanta 2023. Mai departe, clubul a virat banii către Federația Română de Yachting pentru organizarea evenimentului programat la finalul săptămânii. Până aici toate bune. Cele 12 bărci de concurs au sosit deja în Mamaia și părea că nimic nu mai poate sta în calea organizării competiției.

Doar că socoteala de pe apă nu s-a potrivit cu cea din hârtii. Săptămâna trecută Clubul Sportiv Municipal a anunțat că există riscul ca evenimentul care desi apare în calendarul oficial al competiției, ar putea să nu se mai desfășoare la data stabilită.

În cazul în care acest evenimentul se anulează Federația va trebui să returneze banii pe care i-a primit. În 2008 Mamaia a găzduit pentru prima oară o competiție de o asemenea anvergură. Primăria Constanța condusă de Radu Mazăre și Consiliul Județean Constanța, în fruntea căruia se afla Nicușor Constantinescu,  au contribuit, împreună, cu suma de 750.000 de euro din bani publici.

Atunci, pe lângă piloți din Grecia, Norvegia sau Dubai in Mamaia si a făcut apariția și șeicul Hassan bin Jabor Al-Thani, reprezentantul statului Qatar, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. El a și pilotat atunci una din ambarcațiuni.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult