Organizarea competiției de Formula 1 a intrat la apă

Constanța riscă să se facă de rușine după ce o competiție de formula 1 pe apă anunțată deja riscă să se amâne sau chiar să se anuleze. Competiția ar trebui să aibă loc weekendul acesta pe lacul Siutghiol.

Bărcile au sosit deja în Mamaia, banii au fost deja plătiți, dar chiar și așa Clubul care ar trebui să organizeze evenimentul anunța că există probabilitatea ca acesta să nu se mai desfășoare conform calendarului stabilit.

1,7 milioane lei au fost transferați de administrația locală Clubului Sportiv Municipal pentru acest concurs. Vorbim despre o etapă a Campionatului Mondial de Powerboating World Championship Constanta 2023. Mai departe, clubul a virat banii către Federația Română de Yachting pentru organizarea evenimentului programat la finalul săptămânii. Până aici toate bune. Cele 12 bărci de concurs au sosit deja în Mamaia și părea că nimic nu mai poate sta în calea organizării competiției.

Doar că socoteala de pe apă nu s-a potrivit cu cea din hârtii. Săptămâna trecută Clubul Sportiv Municipal a anunțat că există riscul ca evenimentul care desi apare în calendarul oficial al competiției, ar putea să nu se mai desfășoare la data stabilită.

În cazul în care acest evenimentul se anulează Federația va trebui să returneze banii pe care i-a primit. În 2008 Mamaia a găzduit pentru prima oară o competiție de o asemenea anvergură. Primăria Constanța condusă de Radu Mazăre și Consiliul Județean Constanța, în fruntea căruia se afla Nicușor Constantinescu,  au contribuit, împreună, cu suma de 750.000 de euro din bani publici.

Atunci, pe lângă piloți din Grecia, Norvegia sau Dubai in Mamaia si a făcut apariția și șeicul Hassan bin Jabor Al-Thani, reprezentantul statului Qatar, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. El a și pilotat atunci una din ambarcațiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…