Papa Francis

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus duminică, la Roma, unei intervenţii chirurgicale ”programate” pentru o inflamaţie a colonului, relatează AFP.

Papa a fost internat la spitalul A. Gemelli din capitala Italiei, unde a suferit ”o intervenţie chirurgicală programată pentru o stenoză diverticulară simptomatică a colonului”.

”Sfântul Părinte a reacţionat bine la intervenţia desfăşurată sub anestezie generală”, potrivit unui comunicat al Vaticanului publicat cu puţin înainte de miezul nopţii (22:00 GMT).

Papa suferă de o inflamaţie potenţial dureroasă a diverticulilor, hernii care se formează pe pereţii aparatului digestiv şi a căror frecvenţă creşte odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre posibilele complicaţii ale acestei afecţiuni este stenoza, care este o îngustare a intestinului.

Sfântul Părinte a sosit în jurul orei 15:00 (13:00 GMT) cu maşina, fără escortă, însoţit de şoferul său şi de un colaborator apropiat. El ar putea rămâne cinci zile pentru recuperare într-o cameră de la etajul 10 al spitalului.

Aflat într-o vizită de stat în Franţa, preşedintele italian Sergio Mattarella i-a trimis un mesaj de susţinere Papei şi ”cele mai calde urări ale tuturor italienilor”.

Numeroase mesaje de solidaritate cu Suveranul Pontif au fost de asemenea postate pe site-ul Facebook al agenţiei oficiale a Vaticanului

Vaticanul anunță că Papa „a răspuns bine” în urma intervenției chirurgicale.

„Papa, care a fost spitalizat în cursul după-amiezii la Clinica Gemelli, a fost supus în cursul serii unei intervenții chirurgicale programate pentru stenoză diverticulară simptomatică. Sfântul Părinte a reacționat bine la intervenția care s-a desfășurat sub anestezie generală și a fost făcută de profesorul Sergio Alfieri, asistat de profesorul Luigi Sofo, dr. Antonio Tortorelli și dr. Roberta Menghi”, a anunțat, cu puțin înainte de miezul nopții (ora locală), purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …