joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Parc unic în lume, la Mamaia

Parc unic în lume, la Mamaia

de Redacția Dotto

Premieră mondială, la Mamaia. Stațiunea ar putea deveni un punct de referință odată cu construirea unui parc spectaculos, amplasat direct pe plajă. Parcul va include alei, piste de biciclete, mini terenuri de sport, piațete pentru concerte, bănci și un sistem de iluminat nocturn, toate integrate pe nisip. Tot aici ar urma să fie plantate diverse specii de plante mari și gazon, pentru a crea un ambient plăcut și natural. Proiectul a început cu un concurs internațional de soluții lansat de Ministerul Mediului în urmă cu doi ani, după lărgirea plajelor din stațiune. Ministrul de la acea vreme, Tanczos Barna, a propus elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru a oferi o viziune unitară asupra noii plaje din Mamaia. Competiția a fost câștigată de o firmă din Cluj, care a propus un parc întins pe toată lungimea plajei Mamaia. Parcul va avea o întindere impresionantă 8 kilometri lungime și până la 50 metri lățime.  Mobilierul urban și alte dotări necesare pentru asigurarea unor servicii turistice de calitate vor fi asigurate de operatorii sectoarelor de plajă.

DEZBATERE George Măndilă, președintele OMD Mamaia – Constanța

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult