Parcarea ar putea fi gratuită pe timpul nopții și în weekend la Constanța. Noile amendamente ale regulamentului parcărilor au fost propuse și agreate de către de către consilierii USR și PNL.

Forma finală a regulamentului urmează să fie dată în consultare publică luna aceasta, iar cel mai probabil până la sfârșitul lunii februarie noul regulament va putea fi votat in Consiliul Local.

Consilierii locali ai USR și PNL s-au pus de acord și au întocmit o formă aproape finală a regulamentului parcărilor, care vine cu vești bune pentru constănțeni, întrucât noile amendamente au în vedere scutirea conducătorilor auto de plata parcării pe timp de noapte, dar și în weekend. Mai mult decât atât, stațiunea Mamaia ar urma să fie încadrată în zona 2, excepție făcând cele 2 parcări, cea etajată de la Cazino și cea de la Summerland, parcări care vor rămâne încadrate în zona 0. O altă modificare este legată de abonamentele care vor putea fi achiziționate la prețuri mai mici decât în forma inițială a regulamentului. Consilierii spun că forma finală a regulamentului va fi votată în Consiliul Local până la sfârșitul lunii februarie.

Regulamentul parcărilor a creat multe controverse în rândul constănțenilor. Cetățenii spun că regulamentul este neclar, iar faptul că nu se va mai achita parcarea pe timpul nopții și în weekend îi bucură pe unii, în timp ce alții spun că nu sunt afectați de modificări.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din Constanța a fost adoptat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 23 aprilie 2021 cu 19 voturi pentru ale consilierilor PNL și USR.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…